lördag 25 september 2010

Varsegod å sitt!

Grannen (bästaste vännen) fick en ny bänk till sin balkong, och så skulle hon slänga den gamla, “stopp” skrek jag, och fick den! Hade ingen aning om var den skulle kunna passa, men svartmålad och fin så kunde den ju inte slängas. In i förrådet med den…och så glömdes den bort, tills jag surfade in hos Fröken Fräken och blev påmind! Nu vikarierar den i vardagsrummet, ifall det skulle komma många rumpor samtidigt…som vill vila sig lite :-)

DSC02410_redigerad-1 DSC02411_redigerad-1

Trevlig lördag!

//L

fredag 24 september 2010

Nu är den här…

…hösten! Även om “temeperaturen” fortfarande inte är speciellt låg så känns det mer och mer höstigt. Dimman låg tät i morse, och skogen är fylld av guld :-) Härligt!

Jag har tagit semster idag vilket betyder att jag är ledig i tre underbara dagar…ska göra lite allt möjligt, men mest bara slappa och ta hand om min tand-/käkvärk som envist håller sig kvar.

Trevlig helg!

//L

måndag 20 september 2010

Oh la la!

Måste bara tipsa om “Delikatess Yoghurt” från Lindahls, den med jordgubbssmak! Säkert inte alls nyttig, men helt underbart god. Krämig och med stora bitar av jordgubb…”lyxigt god” är nog den rätta beskrivningen. Jag ska nog inte köpa nån annan yoghurt…den här slår allt mmmm!

DSC02388_redigerad-1 DSC02389_redigerad-1

Och kolla skålen: Swedish Grace (Louise Adelborg) från Rörstrand. Jag gick med i en bokklubb och fick 6 st små och 1 st stor…62 kr med tvång att köpa EN bok till inom ett år…är inte det ett fynd-fynd så säg?! Like, like! Det kanske är därför yoghurten är så god *ler*

Mysig måndagskväll!

//L

onsdag 15 september 2010

Nu finns de igen…

…även om de bara är “Limited Edition”. Färg & Form (Anders Bylin) har tagit fram den (i mina ögon) supersnygga ljusstaken “Da Capo” igen. Den har funnits i alla möjliga färger i olika höjder, med ränder och prickar, men nu kommer den endast i denna version: svart med vita ränder…lika snygg som förr :-) Klicka dig hit och kika på ännu fler snygga produkter som Färg & Form har i sitt sortiment.

DSC02387_redigerad-1 DSC02386_redigerad-2

Trevlig onsdagskväll!

//L

torsdag 9 september 2010

Förbättrad version…

…av min älskade pall! Klart att tyget inte kunde fortsätta att vara i röda nyanser, så iväg till tygbutiken på andra sidan gatan. Hem till mamma och låna symaskinen. Lite muttrande för att jag varit lite för snål på tyg, men slutet gott allting gott! Nu ser den ut som en flugsvamp i svart :-)

Ha en trevlig torsdagskväll!

//L

söndag 5 september 2010

Singerpall!

Igår var det auktion på farmor och farfars gård. En era är slut. Fick lite tårar i ögonen, och en och annan klump i halsen ett par gånger, men så är livet. Vi går vidare med minnen, värdefulla  minnen :-)

Vi barnbarn har fått välja vad vi vill ha, men naturligtvis så var det ett par saker som inte nått mina ögon. Bara att vänta, å vänta alltså. En uppköpare norpade en inköpslista från mig…en sån där med pluppar som man sätter framför det man ska handla…225 kr tyckte jag blev lite väl, så den får nån annan njuta av. Och naturligtvis var nån mer intresserad av pallen, men se då fanns det ingen gräns. Den skulle jag ha punkt slut!  Alldeles, alldeles underbar :-) Lyktan är inte så pjåkig den heller, måste bara hitta nåt att fästa den på…!

DSC02368_redigerad-1 DSC02369_redigerad-1 DSC02370_redigerad-1

Ha en trevlig söndag!

//L

fredag 3 september 2010

Ny kärlek!

Tror att jag har gått och blivit väldans svag för plåt?! Gärna i lite äldre stil eller den industriella. Eller, det spelar ingen roll, jag blev nämligen dökär i  lampan “Work light” från Design House! Var där med chefen i tisdags, det skulle inhandlas lite nytt till hösten, och där hängde den…bara sååååå snygg! Just därför så tror jag inte att det spelar någon roll…det kanske bor en liten verkstadsmekaniker i mig…ja, så är det nog :-)

15363_1_big

Men det var inte den jag syftade på när jag började skriva mitt inlägg…virrpanna…det var mitt nya skåp! What a beauty! Ett gammalt toalettskåp, helt i plåt (såklart). Gjort i Kungsör…50-tal??? Fin-fint är det iallfall, och passar perfekt till att förvara ljus och tändare i. I love!

DSC02365_redigerad-1 DSC02366_redigerad-1 DSC02367_redigerad-1

Makalöst dålig bildkvalité, men så kan det gå när man kommer                                                                                      på att man ska göra ett inlägg mitt i natten :-)

Må så gott!

//L

P.S Tack för stödet ang förra inlägget, både ni som skrivit här, på FB, och som stoppat mig på stadens gator…det löser sig så småningom!

onsdag 1 september 2010

Inlägg fullt av ilska…!

Min blogg har har ett genomgående tema: inredning, men idag kommer det inte att handla om det. Idag kommer det nåt helt annat.

De som känner mig kan nog hålla med om att jag har ett sjujävla humör. Oftast ganska kontrollerbart, men när nån man tycker fruktansvärt mycket om blir sårad, nedtryckt, rent ut sagt utsatt för en riktig psykopat, då kan jag lova att kontrollknappen har tappat sin funktion.

Jag tänker inte hota med varken det ena eller det andra, som du “lilla psykopaten” har gjort, utan bara varna. Varna med versalt “V”: det slår tillbaka, var så säker. Du vet vad du har gjort…de människorna som behöver veta, vet vad du har gjort. Tråkigt att du inte förstod att vi skulle få reda på det, att vi står bakom, bryr oss och älskar. Fast det är klart, du har väl aldrig fått uppleva det, så hur ska du kunna veta att det är så det funkar? Du har lurat i alla att det är dig det är synd om, bullshit! Du har visat klart och tydligt att vissa saker följer med blodet och generna. Tack för det tydliggörandet!

Jag skriver alla mina inlägg med mycket kärlek, men det här inlägget innhåller så mycket mer av den varan. Det finns nån som mår piss för att en idiot beter sig som ett ännu större praktsvin. Jag skriver det igen: det slår tillbaka, var så säker!

//L