tisdag 29 juni 2010

Pausar!

Nu är det dags att dra ner lite på tempot, dagarna är fulla med sol, och kvällarna lika så. Tyvärr gör de varma dagarna att jag är helt slut på kvällstid…har sagt det förr, och säger det igen: det borde vara lag på att man inte fick jobba vid fint väder! Därför tänker jag iallafall pausa från datorn ett tag, förmodligen kan jag inte hålla mig borta så länge, och förmodligen kan jag inte låta bli att inte kika in hos er andra, men jag ska inte blogga nåt själv…om det inte händer nåt speciellt så klart :-)

Ses om ett tag!

Ha det så underbart som det bara går!

//L

fredag 25 juni 2010

Trevlig midsommar!

Mot “ladan” och massor av vänner, sill, färskpotatis, snaps, grillning, jordgubbar, sommarlekar…ja, till allt som hör midsommar till! Jag tror minsann traditionen har kommit tillbaka; tack K och M :-)

Ha en underbar dag!

455px-Midsommardans_av_Anders_Zorn_1897 Anders Zorn “Midsommardans” 1897

P.S Glöm inte blommorna under kudden…för oss som fortfarande letar efter prinsen :-)

//L

söndag 20 juni 2010

Färdig lampa!

Japp, nu är min absoluta favoritlampa klar…problemet är bara var jag ska placera den? Har sprungit runt och provat på alla möjliga tänkbara ställen, men jag får inte riktigt till det! Suck! Men, men jag springer vidare, nåt bra ställe ska jag nog komma på! Den är bara såååå snygg :-)

Ha en trevlig söndag!

//L

söndag 13 juni 2010

Sommarblommor!

Det är verkligen toppen att ha tillgång till en stor trädgård, speciellt när det kryllar av olika blommor! Nu kan man passa på att fylla alla vaser, med både det ena och det andra. Blir lite extra lyx i vardagen skulle jag vilja påstå :-)

Eftersom det är “ledig dag” idag så bockas “att-göra-listan” av flitigt. Jag kan faktiskt tycka att det är lite rogivande att göra en massa som man inte hunnit i veckan: städning, tvättning, målning, sortering, matlådetillverkning osv. Klart det får ju inte bli för mycket, men lagom, sådär så att man kan småtralla lite under tiden, och ta lite kaffe utan att behöva kasta i sig det…jag har inte så stora krav känns det som :-)

Nu ska jag rota fram en massa gamla ramar, här ska sprayas!

Ha en fortsatt trevlig söndag!

//L

fredag 11 juni 2010

Nästan lite Italien!

Cykelfest! Var nog bland det roligaste jag varit med på!  Det hela gick av stapeln i lördags. Kanonväder. Supertrevliga besök. Mycket trevliga matgäster.

Det hela går alltså ut på att man cyklar runt till olika par och blir bjuden, eller bjuder på olika rätter. Det som är så himla roligt är att man inte förrän precis innan får reda på var man ska. Helt okända, eller ja, stan är ju liten så man känner ju ingen, men kanske inte umgås. Par blir ihopsatta med minst två par till. Allt sker på tid, och efter efterrätten så sprättas det sista kuvertet och man får reda på var dansen ska hållas. Kan lova att jag aldrig har sett så många cyklar utanför vårt värdshus :-)

Jag längtar till nästa år!

DSC01368

Så här mysigt hade vi det; färsk pasta, kyckling med citron, parmesan, sallad och mycket vin! Tack L för att du frågade om jag ville vara med; supersköj!!!

Trevlig helg!

tisdag 8 juni 2010

Fåtöljer på plats!

Nu står alla födelsedagspresenter på plats, perfekt! Clubfåtöljer från det blå-gula varuhuset, lagom i storlek, då vardagsrummet är av den långsmalare modellen, och det skulle bli alldeles för klumpigt med större varianter (har provat). Det tog inte många minuter innan benen blev svarta, björk innan…gud förbjude! *ler* Nu kan alla som kommer å hälsar på sitta skönt, och inte jullra runt på sittkuddar!

DSC01383_redigerad-1 DSC01384_redigerad-1 DSC01385_redigerad-1

Kanske blir det en rotation av hela möblemanget, men det får bli en dag när jag har väldigt långtråkigt!

Ha en mysig tisdagskväll!

fredag 4 juni 2010

Det funkade!

Säga vad man vill, men man lär sig så länge man lever…måttot “det ska gå” kan man komma mycket långt på, även om jag nyttjar det mest på hemmaplan! Klart att man måste chansa ibland, så iväg till affären och beställa sko-färg-spray?! Efter många frågetecken runt “vad ska du ha det till” så fixades det en beställning på nästan tre liter, och här är resultatet: den forna Chesterfiledsoffan i någon form av brun är numer svart! Så för alla målningsfreak (som jag själv) det funkar! Ta kontakt med er lokala skohandel, de kan hjälpa till…om ni vill ha fler sommarprojekt att sätta tänderna i förstås :-) Måste bara varna för visst bortfall av känsel i pekfingret, det liksom domnar, som efter ett tandläkarbesök, men det kan det vara värt…undrar bara när det kommer tillbaka, det är en vecka sedan det sprayades sist!

DSC01362_redigerad-1 DSC01364_redigerad-1 DSC01363_redigerad-1

Kan ju naturligtvis inte lova att det håller i tid och evighet, men jag har väl å andra sidan aldrig varit känd för att behålla saker så länge :-)

Ha en mysig fredagskväll!

//L

torsdag 3 juni 2010

Makalöst!

Vilket väder! Helt makalöst skönt med sisådär tjugofem grader varmt och strålande sol…synd att man jobbar, men hoppas på att det håller sig till semesterveckorna också…annars blir det reklamation :-)

DSC01287_redigerad-1

Har fixat med ett par saker; cool-coolaste vägglampan (inte riktigt klar) och nya soffan! Har inga bilder ännu, den står på tork och kommer hem först i morgon (väntar som ett barn på julafton). Helt otroligt att det funkade…vadå? Det får man se i morgon…tjihi!

Ha en helt makalöst, underbar fortsättning på en av årets varmaste sommarkvällar…fram tills i dag :-)

//L